Sponsoren

Sponsorkliks

 

Sponsorkliks

Historie


Het jaar 2001

In Verzorgingscentrum Berchhiem in Burgum is op woensdag 7 februari 2001 op 82 jarige leeftijd de oud harkemaster Hendrik Nicolai overleden. Mede dankzij het doorzettingsvermogen van deze muzikant in hart en nieren bestaat de christelijke brassband nog steeds. Hendrik Nicolai voelde zich nauw verbonden met de vereniging die in de jaren zestig en zeventig flink aan de weg timmerde. Hendrik Nicolai – in 1926 werd hij lid van de vereniging- maakte hij de glorietijd mee als altblazer. In de periode daarna ging het snel bergafwaarts. In 1983 dreigde ’t Heideblomke bijna ter ziele te gaan. Met een aantal leerlingen en de steun van enkele ouders slaagde Hendrik Nicolai er in via een tomeloze inzet in de band de band overeind te houden. Hendrik Nicolai nam de dirigentenstok ter hand en leidde geheel belangeloos muzikanten op. Bij zijn afscheid in 1988 werd de gepassioneerde Hendrik Nicolai benoemd tot erelid. Bij het terugtreden werd hij gehuldigd met de collier goud met saffier (de hoogste onderscheiding).

 

Hendrik Nicolai – hij paste ervoor op een voetstuk te worden geplaatst- liet bij het afscheid doorschemeren het voortbestaan van ’t Heideblomke als mooiste cadeau te beschouwen. Hendrik Nicolai is op maandag 12 februari begraven te Veenwouden. De liederen tijdens de afscheidsdienst van Hendrik Nicolai werden begeleid door Brassband ’t Heideblomke.

 

In het Jaar 2001 zou ’t Heideblomke weer naar ’t Gouden Spiker Festival in Bakkeveen, maar door omstandigheden ging dit niet helaas niet door.